Skip to content
Nieuwsbericht

De nieuwe mogelijkheden voor Scope 3 met wijzigbare CO2‑factoren

Het is nu mogelijk om in de Milieubarometer CO2-(emmissie)factoren te wijzigen en scope 3 elementen toe te voegen. Eind november werd hier een uitgebreid webinar over gegeven door de adviseurs van Stichting Stimular waar gebruikers al hun vragen konden stellen over deze wijziging.

Webinar Milieubarometer

Deze belangrijke toevoeging in de Milieubarometer biedt namelijk veel mogelijkheden voor organisaties om hun CO2‑footprint nog beter in kaart te brengen. De adviseurs van Stimular hebben tijdens dit webinar meer dan 80 organisaties mogen helpen om hun Milieubarometer effectiever te gebruiken. Ben je een bestaande gebruiker van de Milieubarometer? Dan kun je hieronder het webinar terug kijken en hier het bijbehorende presentatie document bekijken.

Wat kan de tool voor jouw organisatie betekenen?

Deze belangrijke wijziging maakt nog meer mogelijk naast het gene wat de tool je al te bieden heeft. Zo wordt de tool vaak ingezet bij het behalen van diverse certificaten zoals de CO2 prestatieladder, ISO 14001 of Milieuthermometer-zorg. De tool helpt je om meer eigen inzicht te krijgen zodat je hierop kunt handelen, over kunt communiceren en duidelijke doelen voor je organisatie kan opstellen.

Meer weten over wat de tool voor jouw organisatie kan betekenen? Lees meer over hoe de Milieubarometer bijdraagt aan het effectief verduurzamen van jouw organisatie of bedrijf.

Aanmelden

Starten met Milieubarometer

Gelijk aan de slag? Dat kan. Sluit vandaag nog een abonnement af en start met het invullen van je gegevens.

Meld je nu aan

Milieubarometer voert nieuwe milieuprijzen CE Delft door

Dit jaar zijn de nieuwe milieuprijzen die CE Delft in 2023 heeft gepubliceerd doorgevoerd in de Milieubarometer. Zo zorgen we ervoor dat de tool up-to-date blijft met de ontwikkelingen in de wetenschap en politiek. Maar waarom is dit belangrijk? En hoe zit het precies met de milieuprijzen?

11 maart 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder

Jaarlijkse update CO2-factoren 2024

22 januari 2024 vond de jaarlijkse update plaats van de CO2-emissiefactoren op www.co2emissiefactoren.nl. De wijzigingen zijn op 5 en 19 februari doorgevoerd in de Milieubarometer. Voor Milieubarometergebruikers is het handig om de belangrijkste wijzigingen te weten.

19 februari 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder

Betekenis CO2 en het effect op het klimaat

Als je werkt aan het verduurzamen van je organisatie kun je niet om CO2-reductie heen. Maar wat is de betekenis van CO2, hoe heeft het effect op het klimaat en waarom moeten we onze uitstoot reduceren?

12 januari 2024 / Tips / Lees Verder