Skip to content
Ondersteuning

Adviseurs

Steeds meer duurzaamheidsadviseurs gebruiken de Milieubarometer van Stichting Stimular bij hun advieswerk. Wil je graag Milieubarometer ondersteuning van een adviseur uit je eigen regio? De genoemde adviesbureaus zijn getraind om met de Milieubarometer te werken.

Milieubarometer adviseurs

Steeds meer duurzaamheidsadviseurs gebruiken de Milieubarometer van Stichting Stimular bij hun advieswerk. Wil je graag ondersteuning van een adviseur uit je eigen regio bij het gebruik van de Milieubarometer? De genoemde adviesbureaus zijn getraind om met de Milieubarometer te werken. Zij kunnen bedrijven begeleiden bij het opstellen van een CO₂-footprint, het behalen van een CO₂-Prestatieladder of ISO14001 certificaat, het maken van een klimaatneutraalplan en meer.

Adviseurs per provincie

Drenthe

Flevoland
-

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

Zeeland
-

Zuid-Holland

België

Aanbieder worden

Ben je als adviseur ook geïnteresseerd om de Milieubarometer in te zetten in jouw projecten? Adviseurs kunnen het startabonnement op de Milieubarometer met korting aanbieden aan hun klanten. Bespreek met Stimular bij welke projecten je de Milieubarometer wilt inzetten en maak een afspraak over de korting. Voor een vliegende start volg je de Milieubarometercursus. Hierbij inbegrepen is een startabonnement op de Milieubarometer om zelf mee te werken/oefenen/demonstreren.

De Milieubarometer is onderdeel van Stimular. Lees verder op stimular.nl over alle mogelijkheden. Of neem direct contact met ons op als je van dit aanbod gebruik wilt maken. Stuur ons een mail of bel 010 – 238 28 28.

Aanmelden

Starten met Milieubarometer

Gelijk aan de slag? Dat kan. Sluit vandaag nog een abonnement af en start met het invullen van je gegevens.

Meld je nu aan
Ik gebruik dit instrument al meer dan 10 jaar om bedrijven inzicht te geven in hun milieubelasting en CO2-voetprint: laagdrempelig, overzichtelijk en gewoon ontzettend handig!
Lysette Wonink, senior consultant, Wonink Quality Management
FAQ

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een antwoord, en staat jouw vraag er niet bij? Kijk dan eens op onze FAQ overzichtspagina.

Hoe word ik Milieubarometeradviseur?

Neem contact op, volg de cursus en als je klanten ermee willen werken krijg je een aanmeldformulier met ruim 30% korting.

Waarom zou ik een CO₂-footprint niet gewoon in Excel uitrekenen?

Belangrijke voordelen van de Milieubarometer zijn:

  • Wijzigingen in de CO₂-factoren worden in de Milieubarometer automatisch doorgevoerd. In een excel spreadsheet moet je de factoren zelf jaarlijks actualiseren (en daaraan denken).
  • Handig bij meerdere jaren en meerdere vestigingen
  • De CO₂-footprint is ook beschikbaar in opgemaakte grafieken.
  • Je kunt de ontwikkelingen beter analyseren door de relatieve CO₂-footprint te bekijken (per omzet, fte of productieomvang).
  • De kengetallen (zoals gebouwgebonden energie/m2) geven extra informatie.
  • Je kunt je uitkomsten vergelijken met het gemiddelde in de branche.