Skip to content
Verduurzamen

Nulmeting op CO2, milieu en duurzaamheid

Welke bedrijfsactiviteiten hebben de meeste impact? Met een nulmeting bepaal je jouw focus voor het verduurzamen van jouw bedrijf of organisatie.

Nulmeting op CO2 en milieu

Met een nulmeting op CO2 en milieu bepaal je de focus voor het verduurzamen van je bedrijf of organisatie. Vragen die de nulmeting beantwoordt zijn:

Je doorloopt de volgende stappen:

Cirkeldiagram van milieu-impact

Je ziet welke bedrijfsactiviteiten de grootste milieu-impact hebben en waar jouw prioriteiten liggen op het gebied van milieu. Er is een vergelijkbare CO2 grafiek die laat zien waar je het meeste kunt besparen op CO₂-uitstoot.

Details van activiteit met veel impact

Per activiteit kun je inzien wat de bronnen zijn van de impact. Je ziet direct waar de meeste reductie te behalen valt.

Vergelijken met branchegemiddelde

Extra vragen die de nulmeting beantwoordt zijn:

Spiegelen aan branchegemiddelde

Je vergelijkt je resultaten met het branchegemiddelde dat beschikbaar is in de Milieubarometer. Je ziet hoe jouw bedrijf scoort ten opzichte van gemiddeld en op welke thema’s de meeste winst te behalen valt.

Benchmarken van vestigingen

Grote organisaties kunnen het abonnement uitbreiden en grafieken van meerdere vestigingen met elkaar vergelijken. Handig om onderling te benchmarken.

Nulmeting uitbreiden met duurzaamheidsindicatoren (MVO)

Steeds meer organisaties willen naast milieu ook sociale en maatschappelijke aspecten of onderdelen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in beeld brengen. Je kunt daarbij denken aan onderwerpen als:

Je doorloopt de volgende stappen:

Selecteren van relevante duurzaamheidsindicatoren

Je selecteert relevante indicatoren uit de lijst met suggesties. Je kunt zelf duurzaamheidsindicatoren aanpassen en toevoegen.

Toe aan de volgende stap?

Ga dan aan de slag met het verbeteren van je prestaties en het stellen van je doelen

Aanmelden

Starten met Milieubarometer

Gelijk aan de slag? Dat kan. Sluit vandaag nog een abonnement af en start met het invullen van je gegevens.

Meld je nu aan
De Milieubarometer geeft een wetenschappelijke aanpak van duurzaamheid, die serieus genomen wordt door mijn collega’s. Met een degelijke 0-meting, effectmetingen en maatregelen ervaar ik, dat de interne draagkracht veel groter wordt.
Ruth Glowienka, Huisartsenpraktijk Holendrecht
FAQ

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een antwoord, en staat jouw vraag er niet bij? Kijk dan eens op onze FAQ overzichtspagina.

Hoeveel tijd kost het opstellen van een nulmeting?

In onze ervaring duurt dat ongeveer 3 uur per vestiging. De meeste tijd zit meestal in het verzamelen van de gegevens die je wilt invullen. Dat gaat ieder jaar steeds sneller.

Hoe komt de milieugrafiek tot stand?

Dit gebeurt op basis van de milieuprijzenmethodiek, waarbij er kosten worden toegekend aan milieueffecten zoals broeikaseffect, verzuring en vermesting. Stichting Stimular heeft het Milieubarometermodel ontwikkeld samen met het bureau CE Delft. De aanpak en achtergronden van de berekeningsmethodiek zijn hier beschreven

Kan je automatisch gegevens invoeren?

Ja, dat kan als de leverancier een API-koppeling heeft gemaakt.