Skip to content
Nieuwsbericht

Tandartsen aan de slag met de Milieubarometer

Op 21 juli 2022 heeft beroepsorganisatie KNMT het e-boek Duurzame mondzorgpraktijk gelanceerd. Deze praktijkwijzer helpt de mondzorg bij het verduurzamen van gebouwen, inrichting en praktijkvoering. Dat is nodig, want de zorg in Nederland is verantwoordelijk voor zo’n 7% van de totale CO2‑uitstoot in Nederland. Met haar duizenden praktijken en tientallen miljoenen patiëntcontacten draagt de mondzorg substantieel bij aan deze milieubelasting door de zorg. En moet ze dus evenredig bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Stimular schreef aan het e-boek.

e-boek

Meten is weten

Of het nu gaat om ‘quick wins’ of een integrale doorlichting van de praktijk, in het e-boek staan tips en adviezen voor elke fase. Bijvoorbeeld hoe de praktijkvoering te verduurzamen, hoe de inrichting energiezuiniger te maken en welke aanpassingen aan het pand mogelijk zijn. Als meetmiddel voor de milieuprestatie en CO2-footprint van de praktijk komt de Milieubarometer aan bod. Hiermee hebben praktijkhouders een handig instrument om snel inzicht te krijgen in de milieuprestatie en CO2-footprint van de praktijk. Ook welke milieumaatregelen te overwegen zijn.

Aan de slag met de Milieubarometer

Ontvang als praktijkhouder toegang tot de Milieubarometer door je aan te melden voor een startabonnement met 30% korting via deze link.

In 2023 is het eerste jaar met 30% korting, namelijk € 170,- in plaats van € 249,- (excl. BTW). Verlengen of uitbreiden kost € 85,- excl. btw per vestiging per jaar (prijspeil 2023).

Ben je in 2022 gestart met de barometer? Dan is het gebruik ervan tot eind 2023 kosteloos voor mondzorgpraktijken. Wil je na 2023 blijven meten, dan kost het verlengen van het abonnement € 85,- excl. btw per jaar (prijspeil 2023).

Andere eerstelijnszorg

Deze aanpak is ook interessant voor andere eerstelijnszorg, zoals apothekers en fysiopraktijken. Voor de huisartsen bestaat het e-boek De Groene Huisartsenpraktijk.

E-boek Duurzame mondzorgpraktijk

Aanmelden

Starten met Milieubarometer

Gelijk aan de slag? Dat kan. Sluit vandaag nog een abonnement af en start met het invullen van je gegevens.

Meld je nu aan

Milieubarometer en rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)

Halverwege dit jaar gaat de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit (WPM) in. Veel bedrijven en organisaties monitoren hun zakelijk verkeer en woon-werkverkeer al in de Milieubarometer. Maar wat houdt WPM precies in?

15 mei 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder

Milieubarometer voert nieuwe milieuprijzen CE Delft door

Dit jaar zijn de nieuwe milieuprijzen die CE Delft in 2023 heeft gepubliceerd doorgevoerd in de Milieubarometer. Zo zorgen we ervoor dat de tool up-to-date blijft met de ontwikkelingen in de wetenschap en politiek. Maar waarom is dit belangrijk? En hoe zit het precies met de milieuprijzen?

11 maart 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder

Jaarlijkse update CO2-factoren 2024

22 januari 2024 vond de jaarlijkse update plaats van de CO2-emissiefactoren op www.co2emissiefactoren.nl. De wijzigingen zijn op 5 en 19 februari doorgevoerd in de Milieubarometer. Voor Milieubarometergebruikers is het handig om de belangrijkste wijzigingen te weten.

19 februari 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder