Skip to content
Praktijkvoorbeeld

Milieubarometerrapport Stimular

Met de Milieubarometer van Stichting Stimular monitoren en managen inmiddels ruim 1600 bedrijven en organisaties hun CO₂-footprint met jaarlijkse rapporten. En dat doen we zelf ook natuurlijk. Hoe staat het met onze eigen milieu-impact?

CO₂-uitstoot per medewerker gedaald

Onze CO₂-uitstoot in 2021 is nagenoeg gelijk gebleven aan die van 2020, terwijl ons team is uitgebreid. De uitstoot door elektriciteitsgebruik nam toe en de impact van zakelijk verkeer daalde.

Nul uitstoot in 2030

We lopen nog steeds op schema voor ons doel om in 2030 geen broeikasgassen meer uit te stoten (zie afbeelding). De CO₂-uitstoot per medewerker moet daarvoor gemiddeld jaarlijks met 0,1 ton blijven dalen. Met deze doelstelling zijn we ambitieuzer dan de Nederlandse klimaatdoelen, die richten op nul CO₂-uitstoot in 2050.

Doelengrafiek Stichting Stimular

Doelendashboard voor MVO-indicatoren

Naast milieu-impact monitoren we ook indicatoren voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Denk bijvoorbeeld aan ziekteverzuim en stageplaatsen. De voortgang hiervan brengt de Milieubarometer in beeld met doelgrafieken en het doelendashboard. Alles staat gepubliceerd in het jaarlijkse Milieubarometerrapport (PDF) van Stichting Stimular.

Meer weten?

Aanmelden

Starten met Milieubarometer

Gelijk aan de slag? Dat kan. Sluit vandaag nog een abonnement af en start met het invullen van je gegevens.

Meld je nu aan

Van Excel tot hoogwaardige CO₂- en milieumonitoringtool

Dit jaar bestaat de Milieubarometer maar liefst 25 jaar. Dat is wel een feestje waard! In dit artikel gaan we terug naar het ontstaan van de Milieubarometer en hoe de tool zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

18 juni 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder

Milieubarometer en rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)

Halverwege dit jaar gaat de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit (WPM) in. Veel bedrijven en organisaties monitoren hun zakelijk verkeer en woon-werkverkeer al in de Milieubarometer. Maar wat houdt WPM precies in?

15 mei 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder

Milieubarometer voert nieuwe milieuprijzen CE Delft door

Dit jaar zijn de nieuwe milieuprijzen die CE Delft in 2023 heeft gepubliceerd doorgevoerd in de Milieubarometer. Zo zorgen we ervoor dat de tool up-to-date blijft met de ontwikkelingen in de wetenschap en politiek. Maar waarom is dit belangrijk? En hoe zit het precies met de milieuprijzen?

11 maart 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder