Mijlpaal in meten duurzaam ondernemen: 3.000 actieve Milieubarometers
Welke vorderingen maak je met duurzaam ondernemen? Waar hapert het? Waar zijn verbeteringen mogelijk? Meten is weten! Met de Milieubarometer kunnen bedrijven en organisaties hun CO₂-footprint maken, milieuprestaties meten, inzichtelijk maken en monitoren. Momenteel zijn er ruim 3.000 Milieubarometers tegelijk in gebruik! Daar zijn we stiekem best wel trots op.
Milieuprestaties meten
Klimaatneutraal ondernemen en rapporteren over de CO₂-uitstoot staan hoog op de duurzame agenda. Met de Milieubarometer kunnen bedrijven en organisaties hun milieuprestaties eenvoudig meten, inzichtelijk maken en een CO₂-footprint maken. De footprint laat de impact van hun bedrijfsvoering op het klimaat zien en geeft aan waar de prioriteiten liggen om CO₂-uitstoot te verminderen. Fijn dat steeds meer bedrijven uit alle branches de Milieubarometer weten te vinden als onmisbaar hulpmiddel op hun weg naar verduurzaming!
Starten met Milieubarometer
Gelijk aan de slag? Dat kan. Sluit vandaag nog een abonnement af en start met het invullen van je gegevens.
Nieuwe scope 3 features
Steeds meer organisaties krijgen de vraag om naast scope 1 en 2 ook hun scope 3 uitstoot in kaart te brengen. Met de nieuwe features van de Milieubarometer kan je scope 3 nauwkeuriger invullen en de resultaten presenteren volgens de regels van het GHG-Protocol, de CSRD en de CO2-Prestatieladder.
Van Excel tot hoogwaardige CO₂- en milieumonitoringtool
Dit jaar bestaat de Milieubarometer maar liefst 25 jaar. Dat is wel een feestje waard! In dit artikel gaan we terug naar het ontstaan van de Milieubarometer en hoe de tool zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.
Milieubarometer en rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)
Halverwege dit jaar gaat de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit (WPM) in. Veel bedrijven en organisaties monitoren hun zakelijk verkeer en woon-werkverkeer al in de Milieubarometer. Maar wat houdt WPM precies in?