Skip to content
Nieuwsitem

Mijlpaal in meten duurzaam ondernemen: 3.000 actieve Milieubarometers

Welke vorderingen maak je met duurzaam ondernemen? Waar hapert het? Waar zijn verbeteringen mogelijk? Meten is weten! Met de Milieubarometer kunnen bedrijven en organisaties hun CO2‑footprint maken, milieuprestaties meten, inzichtelijk maken en monitoren. Momenteel zijn er ruim 3.000 Milieubarometers tegelijk in gebruik! Daar zijn we stiekem best wel trots op.

Milieuprestaties meten

Klimaatneutraal ondernemen en rapporteren over de CO2‑uitstoot staan hoog op de duurzame agenda. Met de Milieubarometer kunnen bedrijven en organisaties hun milieuprestaties eenvoudig meten, inzichtelijk maken en een CO2‑footprint maken. De footprint laat de impact van hun bedrijfsvoering op het klimaat zien en geeft aan waar de prioriteiten liggen om CO2‑uitstoot te verminderen. Fijn dat steeds meer bedrijven uit alle branches de Milieubarometer weten te vinden als onmisbaar hulpmiddel op hun weg naar verduurzaming!

Aanmelden

Starten met Milieubarometer

Gelijk aan de slag? Dat kan. Sluit vandaag nog een abonnement af en start met het invullen van je gegevens.

Meld je nu aan

Milieubarometer en rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)

Halverwege dit jaar gaat de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit (WPM) in. Veel bedrijven en organisaties monitoren hun zakelijk verkeer en woon-werkverkeer al in de Milieubarometer. Maar wat houdt WPM precies in?

15 mei 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder

Milieubarometer voert nieuwe milieuprijzen CE Delft door

Dit jaar zijn de nieuwe milieuprijzen die CE Delft in 2023 heeft gepubliceerd doorgevoerd in de Milieubarometer. Zo zorgen we ervoor dat de tool up-to-date blijft met de ontwikkelingen in de wetenschap en politiek. Maar waarom is dit belangrijk? En hoe zit het precies met de milieuprijzen?

11 maart 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder

Jaarlijkse update CO2-factoren 2024

22 januari 2024 vond de jaarlijkse update plaats van de CO2-emissiefactoren op www.co2emissiefactoren.nl. De wijzigingen zijn op 5 en 19 februari doorgevoerd in de Milieubarometer. Voor Milieubarometergebruikers is het handig om de belangrijkste wijzigingen te weten.

19 februari 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder