Skip to content
Praktijkvoorbeeld

Building for Tomorrow reduceert CO₂-uitstoot 70%

Roman Griffijn, huisvestingsadviseur bij Building for Tomorrow, schreef deze blog over hoe zij hun CO₂-uitstoot enorm wisten te reduceren met onder andere een focus op zakelijk verkeer.

“De afgelopen jaren hebben wij ons ingezet om als bedrijf meer te investeren in duurzaamheid en een slag te maken in het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Dit uit zich onder andere in het beperken van onze CO2-uitstoot. In 2018 hebben wij hiervoor een plan gemaakt en vervolgens zijn we de stappen gaan zetten om tot een CO2-neutrale bedrijfsvoering te komen.

Wij hebben met behulp van de Milieubarometer van Stimular onze CO2-uitstoot berekend en vervolgens zijn we maatregelen gaan nemen om dit terug te brengen. De (al geplande) verhuizing naar een pand met WKO (warmtekoudeopslag) was een belangrijke eerste stap. Doordat we daar voorzieningen delen met andere bedrijven is het extra energie-efficiënt. Daarna hebben wij onder andere ons hele wagenpark vervangen door elektrische/groengas auto’s en zijn wij reizen met OV nadrukkelijker gaan stimuleren.

Het is ons gelukt om in slechts twee jaar tijd onze jaarlijkse CO2-uitstoot met 70% terug te dringen. Concreet is dat circa 35 ton CO2-uitstoot per jaar minder. Voor de beeldvorming, voor 1 ton CO2 uitstoot moeten 50 bomen een jaar lang groeien. Het beperkte deel aan uitstoot wat eind 2021 over bleef hebben we gecompenseerd door een bijdrage te leveren aan Trees for All en daarmee aan duurzame bosbouwprojecten.

Uiteraard zijn wij nu nog niet klaar. We laten ook graag andere organisaties zien dat het best eenvoudig is om stappen te zetten in het verduurzamen van de bedrijfsvoering en de CO2-uitstoot (verder) terug te dringen. Wie durft de uitdaging aan om ook deze stap te zetten?

Daarnaast nemen wij onze kennis mee in onze projecten waar we genoeg kansen zien om ook daar impact te maken.”

Bron: Building for Tomorrow

Meer informatie

Aanmelden

Starten met Milieubarometer

Gelijk aan de slag? Dat kan. Sluit vandaag nog een abonnement af en start met het invullen van je gegevens.

Meld je nu aan

Nieuwe scope 3 features

Steeds meer organisaties krijgen de vraag om naast scope 1 en 2 ook hun scope 3 uitstoot in kaart te brengen. Met de nieuwe features van de Milieubarometer kan je scope 3 nauwkeuriger invullen en de resultaten presenteren volgens de regels van het GHG-Protocol, de CSRD en de CO2-Prestatieladder.

28 augustus 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder

Van Excel tot hoogwaardige CO₂- en milieumonitoringtool

Dit jaar bestaat de Milieubarometer maar liefst 25 jaar. Dat is wel een feestje waard! In dit artikel gaan we terug naar het ontstaan van de Milieubarometer en hoe de tool zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

18 juni 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder

Milieubarometer en rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)

Halverwege dit jaar gaat de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit (WPM) in. Veel bedrijven en organisaties monitoren hun zakelijk verkeer en woon-werkverkeer al in de Milieubarometer. Maar wat houdt WPM precies in?

15 mei 2024 / Nieuwsbericht / Lees Verder