Gegevens Invullen

Gegevens invullen is de basis van de Milieubarometer. Zonder gegevens, geen CO2-footprint, grafieken en kengetallen. Gegevens invullen doe je per jaar, en optioneel per maand. Je hoeft natuurlijk alleen de voor jouw organisatie relevante gegevens te verzamelen en in te vullen. Je maakt je invulschermen daarvoor op maat met finetuning.

Inhoudelijke hulp voor het invullen per thema vind je bij Detail Help.

Invullen

Kies je ‘Gegevens invullen’, dan ga je naar het invulscherm voor het jaartal in de bovenbalk. Wil je een ander jaartal invullen, wissel dan via de bovenbalk, of voeg eerst het jaartal toe via barometers beheren.

Tip 1: Gegevens worden opgeslagen zodra je het invul-vak verlaat.
Tip 2: Kan je hier geen gegevens invullen, dan kan het zijn dat je niet de juiste rechten hebt. Ga naar gebruikersbeheer voor het rechtenoverzicht.
Tip 3: Zijn je ingevulde gegevens verdwenen? Het kan zijn dat:

  • ja via een firewall werkt en jouw pc het HTTPS-beveiligingscertificaat van de
    Milieubarometer niet herkent. Je kunt dit aankaarten bij jouw interne technische dienst.
  • je zonder eerst uit te loggen, de browser in 1x hebt afgesloten (met het kruisje rechtsboven). In dat geval worden de gegevens in het vakje waarin je werkte niet opgeslagen.
  • jouw barometer in meerdere browserschermen open heeft staan. De wijzigingen die je dan in het ene scherm maakt worden in het andere scherm pas zichtbaar als je dat scherm hebt ververst (F5).
  • Twee gebruikers in dezelfde Milieubarometer invullen en elkaar (per ongeluk) tegenwerken.
  • je per ongeluk naar een andere barometer of ander barometerjaar kijkt.