Startershandleiding

Welkom bij de Startershandleiding voor de Milieubarometer!
De Startershandleiding bestaat uit instructie-video’s waarin we je stap voor stap meenemen bij het invullen en analyseren van een nieuwe Barometer. Op deze manier kan je als nieuwe Milieubarometergebruiker snel en effectief van start.

Er zijn momenteel 7 instructievideo’s beschikbaar die je meenemen door de Milieubarometer. Vanaf het invullen van je gegevens naar het rapporteren van je resultaten. En er zitten nog een paar in de pijpleiding, zie de lijst onderaan deze pagina. Voor de stappen en details die niet in de filmpjes zitten kun je terecht bij de Help per stap. Daar vind je stap voor stap basisuitleg maar ook wat meer uitleg en tips voor de meer ervaren Milieubarometer gebruiker.

Extra ondersteuning

Wil je snelle stappen maken met het opstellen van de CO2-footprint, monitoring van de milieuscore of het nemen van maatregelen? Volg dan de Milieubarometer basiscursus van Stimular.

Wil je een dashboard voor de verduurzaming van je bedrijf of organisatie en eenvoudig rapporteren over je voortgang? Volg dan deze nieuwe cursus van Stimular over doelgrafieken, het doelendashboard en de rapportagetool in de Milieubarometer. Ook de optie om uit te breiden naar bredere duurzaamheid (MVO) komt aan bod.

Heb je specifieke vragen over het invullen en interpreteren van de Milieubarometer van jouw organisatie? Bijvoorbeeld omdat je bezig bent met een CO2-footprint, vervoersanalyse of duurzaamheidsrapportage. Maak dan gebruik van het persoonlijke coachingstraject.