Navigatie

De functies in de Milieubarometer zijn verdeeld over de groene uitklapbalk (bovenaan), de grijze balk (onderaan) en het middengedeelte waar de mogelijkheden afhangen van de gekozen ‘stap’. We bespreken hier de hoofdlijn van de navigatie via de groene en grijze balken en de startpagina.

Groene balk

In de groene balk kies je waar je naar toe gaat: welk barometerjaar, welke stap (invullen, grafiek etc.) in het Engels of Nederlands etc. Deze keuze heeft geen invloed op wat andere gebruikers zien als zij inloggen.

Je vindt hier de volgende functies:

Let op: bij doelen kun je een doelperiode instellen, die periode bepaalt voor welke periode doelen worden getoond. Dit staat los van het tijdvenster.

Grijze onderbalk

De grijze onderbalk is de plek voor alle beheer functies. Je vindt hem onderaan iedere pagina.

  1. In de eerste kolom vind je dezelfde stappen als in de groene balk.
  2. In de tweede kolom vind je de beheer en download functie.
  3. In de derde kolom vind je
    • links naar deze HELP
    • de optie om naar de Milieubarometer van een andere organisatie te wisselen (alleen als je toegangsrechten hebt tot meerdere Organisaties)

Startpagina met Statusoverzicht

Als je inlogt kom je terecht op de startpagina met de bolletjes. De bolletjes tonen per jaar de invul-status van de barometer.

Via een bolletje ga je direct naar het invulscherm voor dat milieu-item bijvoorbeeld om dat ene gegeven nog te corrigeren (blauw) of een leeg vakje te vullen (grijs).

Je vind op de startpagina ook de lijst met recente wijzigingen in de Milieubarometer.

Favorieten

Maak gebruik van je eigen favorieten om makkelijk en snel naar je meest gebruikte pagina’s te navigeren.
Op alle grafieken, CO2-footprints, kengetallen en maatregelen pagina’s vind je rechtsbovenaan een grafieken knop waarmee je de pagina direct kunt toevoegen aan of verwijderen van je favorieten pagina.

Via de groene balk kun je vervolgens naar je favorieten pagina gaan. Daar vind je een overzicht van al je favoriete pagina’s.