Tips & tricks

Browser

De werking van de Milieubarometer is afhankelijk van de gebruikte internetbrowser(versie). Chrome, Safari en Firefox draaien meestal probleemloos.

Mijn ingevulde gegevens zijn verdwenen

De Milieubarometer slaat ingevulde gegevens automatisch op zodra je een invulvakje verlaat. Mochten jouw invulgegevens toch zijn verdwenen, dan kan het zijn dat:

De Milieubarometer functioneert niet naar behoren

De milieubarometer kan in de war raken door bijvoorbeeld netwerkstoringen (binnen of buiten het bedrijf) terwijl je in de Milieubarometer aan het werken bent of als jouw computer op een ander programma vastloopt. In dat soort gevallen zijn de problemen vaak op te lossen door:

 1. Uit te loggen en weer opnieuw in te loggen.
 2. De “cache”(bewaarde pagina geheugen) van jouw browser leeg te maken en cookies te verwijderen. Dat doe je door ctrl-shft-del in te drukken. Of via het menu ‘Browsergeschiedenis verwijderen’.
 3. Upgraden naar de laatste versie van jouw browser.
 4. Een andere browser te gebruiken. In Firefox, Chrome en Safari werkt de Milieubarometer over het algemeen probleemloos.
 5. Te testen waar jouw probleem vandaan komt:
  • Op een andere computer proberen. Helpt dat, dan ligt het aan de softwarecombinatie op hun computer.
  • Een collega vragen om in te loggen op jouw computer (vanuit zijn profiel). Helpt dat dan ligt het aan persoonlijke instellingen en/of de computer.
  • Het op een later tijdstip nogmaals te proberen.
  • Extensies ons (tijdelijk) uitschakelen, zie voor een instructie de Microsoft Edge helppagina. Helpt dat dan ligt het aan een of meer van de extensies.
  • De pop-up blokkering uit te schakelen.

Probleem niet opgelost?

Neem dan contact met ons op (010-2382828). Wij denken/kijken dan graag met je mee.

Wij kunnen je vaak sneller helpen als je ons jouw browser (Edge/Firefox/Chrome, versienummer en operatingsysteem (Windows10/8/7/Windows Vista/MacOS/…) doorgeeft.