Help

Kengetallen

Deze tabel berekent kengetallen (ook wel efficiencyindicatoren genoemd), bijvoorbeeld kWh/m2 of milieukosten/omzet. Kengetallen zijn bruikbaar om jouw gegevens door de jaren heen te monitoren. Ook kan je ze vergelijken met andere bedrijven of andere vestigingen.

Je kunt de tabel met kengetallen aanpassen via finetuning kengetallen. Je kunt kengetallen toevoegen en weghalen en sommige titels aanpassen.

Kengetallen vergelijken met de branche

Op www.milieubarometer.nl vind je gemiddelde waarden voor kengetallen in diverse branches. Als je (via grafiek aanpassen) jouw branchegemiddelde hebt geselecteerd krijg je de branchegemiddelde kengetallen tegen een grijze achtergrond naast jouw eigen waarden te zien. Je kunt zo een vergelijking maken, bijvoorbeeld:

Let op:

Berekening kengetallen

Kengetallen (afgezien van de kengetallen die echt over kosten gaan) gebruiken de ingevulde milieugegevens, niet  de ingevulde kosten. Dus als je kosten invult zonder een inschatting van de bijbehorende hoeveelheid zal dat in de meeste kengetallen als nul meetellen en dus zal het kengetal niet goed worden berekend.