Help

Stap 1. Importeer barometers voor controle

Voor abonnementen met benchmarkrechten

Je kunt deze stap overslaan als je alleen jouw eigen barometers middelt. Ga dan meteen door naar stap 2. Controleer barometers voor benchmark.

Om barometers van deelnemers aan de benchmark te kunnen controleren moet je ze kunnen bekijken. Dat kan door van iedere deelnemer een login te krijgen. Maar makkelijker is om de barometers van de deelnemers 1-op-1 in jouw benchmarkbarometer te kopiëren. Dan kan je daar de barometers bekijken en controleren.

 1. Ga naar "Beheer".
 2. Klik op "Importeer barometers".
  • Kies de gewenste benchmarkset. Waarschijnlijk zijn er twee beschikbaar. Eén die begint met "Bron: .." en één met "Kopie: ...". Kies de "Bron: ...". 
  • Vink alle barometers aan die je wilt importeren.
  • Kies bij "kopieren naar" "kopieer naar één bestaande barometer".
  • Selecteer bij "barometer" de doelbarometer (die je zojuist hebt aangemaakt) voor de benchmark.
  • 'Alle items meenemen':
    • Kies bij voorkeur het cirkeltje met: "alle items meenemen, de finetuning van de doelbarometer wordt zo nodig uitgebreid." Hierdoor kopieer je alle gegevens van de barometers naar jouw benchmark barometer.
    • Kies je voor " Behoud finetuning doelbarometer, items die niet in de doelbarometer voorkomen worden niet meegenomen" dan past de milieubarometer alle geïmporteerde barometers aan aan de finetuning van de barometer waarnaar geïmporteerd wordt. Wijkt de finetuning van de geïmporteerde barometers af dan kunnen er gegevens wegvallen.
 3. Kies "importeer barometers".

Hierna ga je door met stap 2. Controleer barometers voor benchmark

Tip

Je hoeft niet alle barometers voor de benchmark in één keer te controleren. Je kunt gerust de eerste barometers alvast importeren en later volgende barometers binnenhalen.