Help

Maatregelen

Bij 'Maatregelen" kun je een check uitvoeren en een actieplan maken voor verplichte, gangbare en rendabele milieumaatregelen.

Invullen maatregellijsten

 

Filteren en sorteren maatregellijsten

Filter linksboven op:

Sorteer linksboven:
  • De lijst is standaard gesorteerd op thema (elektriciteit, brandstoffen etc.); daarbinnen op proces, en dan op het nummer van de erkende maatregel. Met de sorteerfunctie kun je sorteren op:
  • Proces
  • Wettelijk/EM (erkende maatregel)
  • Status (START, DOEN etc.)
  • Jaar van uitvoering
Wijzig rechtsboven het milieuthema:
  • Wijzig 'alle thema's' in de groene bovenbalk naar 1 thema om de lijst in te korten tot bijvoorbeeld elektriciteit of vervoer. De thema's komen overeen met de invulthema's.
Wijzig rechtsboven het uiterlijk:

Maatregellijst exporteren

  • Maak een PDF-rapport van de maatregelenlijst via de knop 'Rapport' linksboven.
  • Exporteer de maatregelen via een excel-export. De maatregelen staan op het laatste tabblad

Branche wijzigen

De maatregelenlijst die je ziet, is gebaseerd op de geselecteerde branche van de Milieubarometer. Ga naar 'beheer', de geselecteerd branche staat direct achter de titel van de Milieubarometer. Klik op de zwarte letters 'wijzigen' rechts van de titel en pas de branche aan.

Twijfel je of je de goede Milieubarometerbranche hebt gekozen, of je wel de wettelijk Erkende Maatregelen in beeld krijgt die voor jou van toepassing zijn? We hebben een tabel gemaakt van de relatie tussen Milieubarometerbranche en de bedrijfstakken voor de 'Erkende Maatregelen'.

Als je de branche wijzigt (beheer>wijzig barometer), wijzigt de lijst ook; er verdwijnen en verschijnen maatregelen, maar de status van de maatregelen blijft bewaard. Als je de oorspronkelijke branche weer selecteert, keren de oorspronkelijke maatregelen terug met de status die ze hadden.

Maatregelenstatus van andere vestiging overnemen

Bij meer barometers in een abonnement kun je de status van de maatregelen kopiëren van een vestiging naar een andere. Handig als bijna dezelfde maatregelen zijn uitgevoerd: