Help

Invullen goederenvervoer

Op de pagina invullen gegevens vind je algemene informatie over het invullen van een barometer en de werking van het invoerscherm. Hieronder staat specifieke informatie over het invullen van goederenvervoer. Het gaat om goederenvervoer vanaf jouw bedrijf naar klanten, projecten of andere vestigingen. Je kunt zowel jouw eigen wagenpark meenemen als uitbesteed transport. Kies via finetuning welke invoergegevens in jouw barometer worden getoond.

Voor niveau 3 van de CO2-Prestatieladder hoef je alleen jouw eigen wagenpark in te vullen. Het is belangrijk dat je goederenvervoer invult in liters brandstoffen (in plaats van kilometers).

Aandachtspunten

De milieu-impact van verschillende motoren

In de onderstaande grafiek staat de milieubelasting van 1 liter brandstof verbrand in verschillende voertuigen met verschillende motoren.
De milieubelasting is een combinatie van fijnstof, CO2-uitstoot en indicatoren van andere milieuthema's. In de grafiek komt naar voren dat de milieubelasting van 1 liter diesel steeds minder is bij een schoner model EURO-moter (zie grafiek 9 tot en met 14). Dit verschilt komt omdat de nieuwere motoren minder fijnstof uitstoten. De CO2-uitstoot blijft, onafhankelijk van de motor, even hoog.