Help

Invullen bezoekersverkeer

Op de pagina invullen gegevens vind je algemene informatie over het invullen van een barometer en de werking van het invoerscherm. Hieronder staat specifieke informatie over het invullen van bezoekersverkeer. Kies via finetuning welke invoergegevens in jouw barometer worden getoond.

Vul het jaartotaal in van de kilometers per vervoersmiddel (OV, fiets en lopen, scooter, motor, personenwagen, bestelwagen). Voor ieder vervoersmiddel bereken je: bezoeker * afstand * 2 (heen- en terug). Sommeer per vervoerscategorie voor het aantal bezoekerskilometers per jaar.

Methoden om gegevens te verzamelen

Er zijn meerdere methoden om deze gegevens te meten of te schatten:

Kies de methode die aansluit bij de informatie die je kunt verzamelen.

  1. Houd een enquête onder bezoekers
    Vraag naar de reisafstand en het gekozen vervoermiddel. Gespecialiseerde adviesbureaus of regionale vervoerscoördinatiecentra (VCC’s) kunnen jou hierbij assisteren.
  2. Vraag een overzicht van het aantal bezoekers per postcodegebied
    Mogelijk heeft een afdeling (marketing bijvoorbeeld) in jouw organisatie inzicht in het aantal bezoekers en waar ze vandaan komen. Geef per gebied aan hoeveel je verwacht dat ze met ov/ fiets/ auto komen.
  3. Schat het aantal bezoekers in per vervoermiddel
    Schatting aan de hand van vragen zoals hoeveel fietsen staan er in de rekken, hoeveel auto's staan er op de parkeerplaats. Reken dit met behulp van het aantal dagen dat je bezoekers ontvangt om naar jaarcijfers. Hang hierbij aan ieder vervoerswijze een gemiddelde afstand en denk aan de verdubbeling vanwege de heen- en terugreis.